Selle aasta juuli alguses Tallinn-Lissaboni regulaarlende alustanud Portugali lennufirma TAP lõpetab Eestist lendamise juba uue aasta 15. jaanuarist.

”Lissaboni lennuliin võeti eestlaste poolt väga hästi vastu ja suvekuude täituvust kuni novembrini võib pidada väga heaks. Kahjuks oli tegemist silmnähtavalt ühesuunalise liiklusega ehk loodetud huvi Eesti vastu Portugali ja nt Brasiilia inimesed üles ei näidanud,” selgitas Sakkov.

“Oleme nii väikesed, et ei suuda kolm korda nädalas Lissaboni lendavat lennukit aastaringselt eestlastega täita. Kui nüüd keegi lehelugejatest kahtleb, kas Eestit peab laias maailmas tutvustama, siis nendele on see mõtlemise koht,” märkis ta.

Sakkovi sõnul on lennujaamal sellest kõigest väga kahju ja oleme väga õnnetud. ”Teeme suuri jõupingutusi, et lennufirmasid Tallinnasse lendama saada, aga kahjuks on turg nii väike, et siia lendude alustamine on alati seotud teatava riskiga.”

”Pigem näeme, et TAP on kahetsusväärne erand, pigem lisavad lennufirmad sagedusi eeloleval hooajal,” nentis ta.

Eesoleval suvel alustab hooajalisi lende Kreeka lennufirma Aegean Airlines. Otselennud Tallinnast Ateenasse hakkavad esimesel aastal toimuma hooajaliselt, üks kord nädalas. Alates 12. jaanuarist hakkab Aeroflot Moskva-Tallinn liinil lendama ühe korra asemel kaks korda päevas.

Suvehooaeg, mis algab lennunduses 29. märtsil toob kaasa mitmeid positiivseid muudatusi. Turkish Airlines hakkab Istanbul-Tallinn liinil lendama nelja korra asemel nädala lendama iga päev. Lufthansa hakkab lendama Frankfurt-Tallinn liinil kahe korra asemel kolm korda päevas.

LOT hakkab lendama kuue korra asemel kaheksa korda nädalas ning Ryanair hakkab Düsseldorfi lendama ka suvel, mitte ainult talvehooajal. Lisaks alustab Estonian Air uue liiniga Viini ning hakkab ka suvehooajal Münchenisse lendama.