„25 protsenti on viimase aastaga tõusnud tursitide hulk Tallinna lennujaamas. 2,3 miljonit inimest reisib läbi Tallinna igal aastal. Meil on kõigi aegade kõige enam lennuliine ja sihtpunkte. Tallinna lennujaam liigub sinna, kuhu iga ettevõtja soovib. Meil on munad kõik eri korvdes, rahvuslik lennufirma, odavlennufirmad ning muud lennufirmad on kõik omamas kolmandikku turust ja vedudest, mis on geniaalselt turvaline,“ sõnas Sakkov.

„Võime kriisi ametlikult lõppenuks kuulutada, Tallinn ei ole enam tupiktee ega koht, kus ulub vaid tuul. On taas palju turiste ning lendajaid. Kuid oluline on teada alati, kus asume võrreldes oma naabritega. Riia on umbes kaks korda suurem lennujaam, Vilnius on suurem ja Helsingi on palju suurem, samas Tallinna lennujaama numbrid kasvavad kõige kiiremini,“ sõnas turundusjuht.

„Kurb tõsiasi on see, et lennukiomanikul on oma lennukiga targematki teha kui Eesisse lendama saata! Kibe tõde. Kui ma räägin lennufirmadega siis nad ütlevad et neil on sama ajaga, mil toimub lend Eestisse on võimalik teha Kesk-Euroopas kaks-kolm otsa,“ sõnas Sakkov.

„Meie idee on see, et teenida lennujaama tulu maapeal, mitte lennufirmadelt ja lendamiselt – reklaamilt, rendilt, parkimiselt ja kontsessioonilt – lennufirmadelt küsitakse vähem raha, et lennuhind odavneks. Meie lemmikklient on kallisse parklase parkija, kes sõidab eimeses klassis, ostab kaks pudelit viina, sööb meie restoranides ning vaatab juba palju meie reklaame,“ märkis Sakkov.

Tallinna lennujaama tulevik on selles, et luua siia ka lenukeskus ehk hub. Venelastel või soomlastel ei ole vaja meile baasi luua. On vaja tugevat Aasia lennufirmat, kes teeks meile oma Euroopa baasi. Me oleme Kaug-Idale lähim lennujaam ELis. Jaapan, Korea, Kesk-Aasia, nemad kõik võiksid olla huvitatud. Kütusekulud on väiksemad, muud kulud – teenindav personal – on madalamad. Tellinna lennujaam suudaks avada mõnele suurele lendajala kogu Euroopa taeva,“ sõnas Sakkov.

Sakkov lisas, et nad räägivad pidevalt läbi umbes 30 lennufirmaga Tallinna tulekuks – 2011. aastal on Vene vedajal äkki plaan tulla Tallinna, uued odavlennufirmad ja nii edasi.