Ettevõte soovib enda teatel anda pankadele ja teistel laenuandjatele võimalusi parandada laenukvaliteeti ning samal ajal teenindada suuremat hulka kliente. Big Data Scoringu laenuvõime hindamise mudel on välja töötatud Euroopa turgude jaoks, vahendas BNS.

"Pangad üle maailma otsivad üha enam viise, kuidas andmete hiidkogumeid oma töös paremini rakendada," ütles ettevõtte juht ja kaasasutaja Erki Kert. Tema väitel on Big Data Scoringul pakkuda lahendus Euroopa turgude jaoks, mis kasutab klientide laenuvõime hindamiseks suurt hulka internetis ja sotsiaalmeedias leiduvat infot.

Big Data Scoringu mudelid prognoosivad Facebooki ja teiste võrguallikate põhjal, milliste klientide laenuraskustesse sattumise tõenäosus on suurem. Mudeleid arendades on ettevõte kogunud sotsiaalmeediast üle 45 miljoni andmerea, mida võrreldi klientide reaalse maksekäitumisega mitmetes Euroopa riikides enam kui aastase perioodi jooksul.

Kasutades prognoosiva statistilise analüüsi uusimaid meetodeid, valmis Big Data Scoringu meeskonnal laenuvõime hindamise mudel, mida pakutakse pankadele ja teistele laenuandjatele terves Euroopas. Teiste turgude jaoks pakub Big Data Scoring tellimustööna valmivaid laenuvõime hindamise lahendusi.

Big Data Scoring Oy on Soomes registreeritud ettevõte, mis kuulub Eestis registreeritud ja Kerdi ainuomanduses olevale Social Media Holding OÜ-le. Big Data Scoringu teine asutaja on Valkea Media S.A., mis on juhtiv sotsiaalmeedia teenuste pakkuja ning Poola suurima ärilehe Warsaw Business Journal väljaandja. Big Data Scoringul on kontorid Tallinnas, Varssavis ja Helsingis.