"Finasta on atraktiivne, sest Leedu turg on atraktiivne ja selle suunas on LHV teinud juba mitu sammu. Kõigepealt oleme seal tuntud turuosalised jaemaaklerlustegevusega, siis suvel koos Leedu partneritega osteti tarbimisfinantseerimisettevõte. See on väga huvitav äri, kuid vaid üks pool bilansist, mis tegeleb raha välja laenamisega," rääkis Raasuke BNS-ile.

"Peamegi vaatama, kas Leedus on võimalik oma tegevust laiendada ja Finasta on sobiva suurusega, sobivate ja huvitavate tükkidega ettevõte ja me ei saa lubada endale luksust seda võimalust mitte uurida," ütles Raasuke.

Raasuke rõhutas, et LHV ei ole veel teinud otsust Finasta ostmiseks, aga nüüd ollakse nii kaugel, et mõne nädalaga pannakse kokku detailne analüüs, mille põhjal otsus teha.

Teisipäeval andis Leedu Keskpank loa LHV Groupile osta Leedu investeerimispank Finasta, mis kehtib 31. jaanuarini. Finasta kuulub pankrotistunud Snorase grupi firmale Finasta Holding. Augusti algul ostis konsortsium, kuhu kuuluvad LHV ja RAZFin, Snorase pangale kuulunud Snoro Lizingase.

Finastale on ostjat otsitud alates 2012. aasta jaanuarist.

Selle aasta juulis praakis Leedu keskpank välja rühma Eesti investoreid, kes koondusid advokaat Viktor Särgavale kuuluva EurEst Capitali taha. Leedu keskpank kommenteeris otsust napisõnaliselt, teatades ainult, et taotlejad esitasid enda kohta puudulikku informatsiooni ja esitatud dokumendid ei kinnitanud, et tegemist oleks usaldusväärsete isikutega.

Leedu panga ostmise vastu on veel huvi tundnud sel aastal asutatud Eesti riskikapitalifirma Borges Equity Partners. Eelmisel kuul asutatud osaühing kuulub Viljar Jaamu ettevõttele Opetron Bankers Capital OÜ ja lätlasele Uldis Arnicansile.
Firma kinnitab, et tal on piisavalt pädevust ostetava pangaga hakkama saada. Jaamu sõnul esitab firma paari nädala jooksul Leedu Pangale Finasta ostutaotluse.