Erkki Raasuke asub esialgselt ühendpanga holdingettevõtte tegevjuhi ja juhatuse esimehe ülesandeid täitma hiljemalt jaanuarist 2017, teatasid pangad.

„Mul on väga hea meel võtta vastu tulevase ühise panga tegevjuhi roll. Minu silmis ei ole tegu lihtsalt liitumisega, vaid uue, täpsemini fokusseeritud ja kiiremini areneva panga tekkega. Ootan juba kohtumist kõigi töötajatega ja võimalust alustada tööd selle nimel, et luua selge kohaliku fookusega pank, mis toob meid klientidele veelgi lähemale,“ ütles Raasuke pressiteate vahendusel.

Enne LHV-ga liitumist töötas Raasuke Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministri nõunikuna ning enne seda 18 aastat Swedbankis ja Hansapangas, olles viimati Swedbanki grupi finantsjuht ja juhatuse liige.

Nõukogu esimeheks nimetas ühinev pank Nils Melngailise, kes on praegu Londoni investeerimisfirma Centerbridge Partners töökorralduse eest vastutav juhtkonna liige. Enne Londonisse kolimist juhtis Melngailis Lätis kaks aastat Parex panga äritegevuste ülekandmist Citadele pangale, probleemvarade haldaja Reverta ümberkujundamisprotsessi ning oli neli aastat Lattelekomi tegevjuht ja juhatuse esimees.