"Ühtlasi lisab see kahtlusi meie väljavaadetele kiirelt Euroopa rahasüsteemiga liituda," teatas ESEA juhatus.

ESEA juhatuse sõnul on Eesti Panga nõukogu tegevuse peaeesmärk Eesti rahapoliitika kontseptuaalsete aluste väljatöötamine ja rakendamine.

"Praeguse etapi põhiülesanne on määrata selge strateegia ja taktika Euroopa rahasüsteemiga ühinemiseks, euro käibelevõtuks ning selle praktiline elluviimine juba lähiaastatel," märgib ESEA.

"Seda kõike on võimalik kavandada koostöös riigikogu, valitsusega, erinevate poliitiliste jõududega, majandustegelastega, ettevõtlusorganisatsioonide esindajatega."

"Pikaleveninud valimiskampaania tõttu keskpangas jääb nõukogu liikmetel üha vähem aega Eesti rahapoliitika täiustamiseks maailmamajanduses toimuvate kiirete protsesside alusel ning selle kiireks rakendamiseks panga presidendi kaudu. Selle asemel kulub põhiline aeg keskpangas väljakujunenud olukorra selgitamiseks," teatas ESEA.

Suurettevõtjad ja ühiskond ootavad nõukogult kiiresti sellist keskpanga juhi valikut, millist aktsepteeritakse nii kodumaistes kui ka rahvusvahelistes äri- ja pangandusringkondades, poliitikute ja rahva seas, ning millise tulemusena määratlematus selles küsimuses lõpeb, teatas ESEA juhatus.