"Inimeste asemel liiguvad täna pakid ja huvi kauba vedamise vastu üha kasvab. Kuigi taksofirmad on loodud eelkõige inimeste sõidutamiseks ja ettevõtted on teinud kõik endast sõltuva turvalise ja kontaktivaba teenuse pakkumiseks, võib pakivedu meie jaoks muutuda vähemalt järgneva kuu jooksul peamiseks tegevuseks," märkis Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa.

Ettevõte alustas kullerteenusega katsetustega paar päeva tagasi. Selle aja jooksul on juba tulnud kauba vedamise tellimusi seinast seina. "Näiteks üks ettevõte tellis büroost töötoolide laialiveo kodukontoritesse," lausus Uusmaa. Ettevõte veab ka toitu, dokumente ja tehnikat.

"Kuna tegeleme ametliku kaubaveoga, saame ka täna isoleeritud Saaremaale või sealt mandrile kaupa toimetada, samuti oleme pakke Soome jäänud eestlastele Tallinki laevadega viinud," lisas Uusmaa. Ta märkis, et kui inimesed näevad linna peal sõitvat taksot, kus sees istub vaid juht, siis võib ka see auto eriolukorras uut tööd teha.

Taksojuhtide ja klientide ohutuse nimel paigaldas Tallink Takso sel nädalal ettevõttele kuuluvatesse sõidukitesse läbipaistvast plastikmaterjalist vaheseinad. Taksojuhid puhastavad ja desinfitseerivad regulaarselt salongis kasutatavaid pindu ja ukselinke. Lisaks käivad ettevõttele kuuluvad taksod tavalisest sagedamini ka pesulates. Taxilink äppi kasutades on kliendile teenus ka täielikult kontaktivaba.