Nädal tagasi hakati üle maailma rääkima kurjakuulutavast koroonatüvest, mis olla senisest märgatavalt nakkavam. See levis just Suurbritannias, mistap pole ka üllatav, et paljud riigid, sealhulgas Eesti, peatasid lennuliikluse saareriigiga.

Esmaspäeval maandus siiski Tallinnas Ryanairi lend Londonist.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi kinnitas siis, et lend toimus, kuna info valitsuse otsuse kohta ei jõudnud eelneval õhtul lennuettevõtteni. Kõik kes tulid selle lennuga, pidid andma lennujaamas koroonaviiruse testi ning jääma eneseisolatsiooni.

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp ütles Delfile, et tänahommikuse seisuga ei ole neil infot, et lennul tulnute hulgas oleks olnud nakatunuid. "Samuti ei ole seni teada, et uut tüve oleks Eestis leitud."

Eile otsustas valitsus, et Ühendkuningriigist tulijatele on alates 28. detsembrist isolatsioonipeeriood kümne asemel 14 päeva. Alates tulevast esmaspäevast pole võimalik pärast reisijärgset esimest negatiivset SARS-CoV-2 testitulemust vältimatuid tööülesandeid täita. 14-päevast isolatsiooni saab lühendada üksnes kahe negatiivse tulemusega testi tegemisega: esimene peab olema tehtud vahetult pärast reisi ning teine mitte varem kui 7. päeval pärast esimese testi tulemuse kättesaamist.

Kõiki viiruse leviku tõkestamise abinõusid järgides tohib inimene elukohast lahkuda üksnes arsti, politsei või päästeametniku suunamisel, hädaohtlikus olukorras, samuti igapäevaseks toimetulekuks hädavajaliku hankimisel. Minna tohib ka õue juhul, kui on võimalik täielikult vältida kontakte teiste inimestega.

Eilsel videokohtumisel otsustasid Eesti, Läti ja Leedu välisministrid, et Balti riigid säilitavad otselennu piirangu Ühendkuningriiki aasta lõpuni. Samuti lepiti kokku ühise erilennu korraldamises neile Balti riikide kodanikele, kellel on erakorraline vajadus naasta kodumaale.