Pühapäeva keskpäeval Tallinnast Moskvasse lennata soovinud inimesed said lennule registreerides teada, et lend jääb lennuki tehnilise rikke tõttu ära ning täpsemat teavet saab Estonian Airi infopunktist.

Lennufirma püüdlikud teenindajad otsisid alternatiivseid ümberistumisega Moskvasse lendamise võimalusi, kuid eduta, sest kõik lennukid olid juba täis. Suure ähmiga broneeriti üle ka Helsingi-reis, kust oli lootus edasi Moskvasse pääseda, mistõttu pidid üksikud taas lennukist maha jääma.

Estonian Airi pressiesindaja Epp Alatalu sõnul käis nende Boeing 737-500 enne pühapäeva korralises tehnilises hoolduses, mille käigus leiti aga viga, mis tuli parandada. «Lootsime, et parandamine võtab aega mõned tunnid, kuid tööde käigus selgus, et pühapäeval lennukit veel liinile saata ei saa,» rääkis ta.

Lennujaamas valitsenud segaduse tingis tema sõnul tõik, et pühapäeval olid suure täituvusega kõik Tallinnast väljunud lennud, mistõttu oli suuri raskusi vabade kohtade leidmisega.

Suure täituvuse tõttu pääses samal päeval ümberistumistega Moskvasse vaid 15 inimest, kelle seas olid Alatalu sõnul peamiselt lastega perekonnad ja lennufirma püsikliendid. Kümmekond inimest saadeti Moskvasse rongiga ning neile maksis Estonian Air kinni sõidu Balti jaama.

Ülejäänud reisijad, kes ei loobunud oma reisist, said võimaluse sõita Moskvasse järgmisel päeval.

Esmaspäevale jäänud reisijatele tasus lennufirma soovi korral ööbimiskulud, taksosõidu ja õhtusöögi. Kuigi enamik inimesi vahetas oma reisi ümber päev hilisema vastu, kurtsid paljud luhtunud reisiplaanide üle.

Ära jäi ka lõunane Moskva-Tallinna reis ning tunde hilines näiteks poole kaheksane Stockholmi-Tallinna lend, millest jäi väiksema asenduslennuki tõttu maha ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen. Boeingut asendanud väiksem Fokker tegi Tallinna ja Stockholmi vahel kaks edasi-tagasi reisi.

«Inimlikult saan aru, et tehnilistel põhjustel muid võimalusi ei olnud, kuid ebameeldiv oli, et sain sellest teada alles kell 19.30 lennukile minnes,» rääkis Atonen. «Probleemid lennukiga olid teada juba varem ning miks ei oleks seda võidud mulle öelda juba kell 17.30 reisile registreerudes. Ma oleksin oma plaanid sel juhul teisiti korraldanud.»