Alates juulist teenindab Estonian Air reisijaid nelja 107 — 113-kohalise lennukiga Boeing 737-500 ja ühe 48-kohalise Fokker 50-ga. Lennukite Koit ja Hämarik, mis on Estonian Airi jaoks ehitatud ning on kasutuses vastavalt juulist 1995 ja veebruarist 1996, liisingut pikendati kahe aasta võrra.

Praegune kolmas Boeing 737-500 nimega Eha lendab Estonian Airi värvides oktoobrist 2002 ning see on liisitud Maersk Airilt. Estonian Air. Fokker 50, millist tüüpi lennukid on Estonian Airi värvides lennanud aastast 1996, tagastatakse Maersk Airile liisinglepingu lõppedes oktoobris 2003, kui lõpeb ka suvine lennuplaan.

Uus Boeing, mis saabub Tallinna juuli alguses ja kantakse Eesti registrisse, on esialgu kasutusel liinilendudel asenduslennukina ning teeb täiendavaid tellimuslende. Augusti keskel avab Estonian Air uued regulaarliinid Berliini ja Oslosse. Mõlemasse sihtkohta alustatakse lende kolmel päeval nädalas. Estonian Air kaalub sügisel ka Tallinn — Brüsseli liini avamist. Oktoobri lõpust hakkab ka Vilniuse ja Kiievi liine teenindama Boeing.

Estonian Airi presidendi Erki Urva sõnul on lennukipargi laiendamise teinud võimalikuks edukas areng viimastel aastatel ning reisijate arvu pidev kasv. “Soovime valmistuda pärast Euroopa Liiduga liitumist avanevateks uuteks väljakutseteks, nimelt avaneb siis täielikult Eesti lennundusturg Euroopa lennuettevõtjatele ning avaneb ka kogu Euroopa lennundusturg Eesti lennuettevõtjatele,” ütles Urva.

Lennud Oslosse on plaanitud alates 12. augustist ja Berliini 19. augustist. Estonian Air pakub tutvustamishindadeks mõlemasse sihtkohta tuhat 500 kroonist piletit, mis on müügis www.reisi.netis.

Lennuk Boeing 737-500 mahutab üle kahe korra enam reisijaid kui Fokker ning kui Fokkeriga võtab lend Stockholmi aega tund ja 10 minutit, siis Boeinguga kuni 45 minutit; Moskvasse lennuks kulub Fokkeril kaks tundi ja 20 minutit, Boeingul aga tund ja 45 minutit. Üleminek vaid Boeingutele toob kaasa täiendavad investeeringud pilootide ümberõppesse ning täiendava salongipersonali koolitusse.

2003. aasta esimese viie kuuga vedas Estonian Air liini- ja tellimuslendudel kokku üle 140.000 reisija ehk 23% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Ka juunikuus jätkus reisijate arvu kasv ning 25. nädalal, 16.-22. juunil löödi Estonian Airi ajaloo ühe nädala reisijate arvu rekord — liini- ja tellimuslendudel veeti kokku 9296 reisijat lennukite 73%-lise keskmise täituvuse juures.