Jørn Eriksen naaseb pärast 2,5 aastat Estonian Airi presidendi ametikohal töötamist kodumaale Taani Maersk Air Gruppi, kus ta enne tööleasumist Estonian Airi oli aastatel 1991-2000 kohaliku lennufirma asepresident.

Estonian Airi aktsionärid on 34 protsendiga Eesti riik, 49 protsendiga Maersk Air A/S ja 17 protsendiga Eesti investeeringutefirma Cresco. Alates 1. septembrist kuuluvad Estonian Airi juhatusse president Erki Urva (juhatuse esimees) ning finants- ja administratiivala asepresident Michael Olsen (juhatuse liige).

Estonian Airi kommertsala asepresidendiks määrasid firmaomanikud samuti alates 1. septembrist Leela Lilleorgi, teatas ETAle Estonian Airi infojuht Raimond Made.

42aastane Erki Urva on töötanud Estonian Airi kommertsala asepresidendina alates 2000. aasta oktoobrist. Erki Urva on 1983. aastal lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi (TPI, praegune TTÜ) majandusteaduskonna ja 1992. aastal cum laude Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Enne Estonian Airi tööleasumist on Urva töötanud juhtivatel ametikohtadel Eesti turismi- ja finantsasutustes. Erki Urva on Eesti Kaubandus-Tööstuskoja aseesimees, Eesti Turismiagentuuri nõukoja aseesimees ja Amadeus Estonia ASi nõukogu esimees.

Leela Lilleorg (35) töötab Estonian Airis alates 1995. aastast, viimasena Estonian Airi müügidirektori ametikohal. Lilleorg on lõpetanud Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna (1990) ja Eesti Diplomaatide Kooli (1996). Praegu jätkab õpinguid Kõrgema Kommertskooli ärijuhtimise magistriõppes.

Estonian Airi juhtkonnas tehtavaid muudatusi kommenteerides ütles Maersk Air A/Si president ja ASi Estonian Air nõukogu liige Flemming Ipsen, et Estonian Airi viimaste aastate areng on olnud väga lootustandev. “Äärmiselt raske ja keerulise 2001. aasta kasumiga lõpetamine annab tunnistust Estonian Airi tugevast arengust, mis kahtlemata jätkub ka 2002. aastal. Maersk Air on väga rahul, et eestlased võtavad firmas üle võtmepositsioone,” lausus Ipsen.

Estonian Air teeb kahe Boeing 737 ja kahe Fokker 50 tüüpi lennukitega regulaarreise 9 rahvusvahelisel liinil — Kopenhaagenisse, Stockholmi, Londonisse, Frankfurti, Hamburgi, Moskvasse, Kiievisse, Vilniusesse ja Riiga; lisaks sellele tellimus- ehk tšarterreise paljudesse sihtkohtadesse Euroopas ja mujal.