Alates 27. oktoobrist, mil jõustub talvine lennuplaan, hakkab Estonian Air regulaar- ja tellimuslende tegema kolme Boeing 737-500 ja ühe Fokker 50 lennukiga ning täiendab lennuplaani.

Estonian Airi president Erki Urva ütles BNS-ile, et lepingut Maerskiga veel alla kirjutatud pole, ent liisitav lennuk on juba Estonian Airi värvides. Hetkel kavatseb Estonian Air ligi kümne aasta vanuse Boeingu rendilepingu sõlmida kaheks aastaks.

Urva sõnul lõpevad ka ILFC-lt liisitavate lennukite rendilepingud 2004. aastal ning Estonian Air peab selleks ajaks otsustama, mida edasi teha. Juhul kui lennufirma soovib Boeingute kasutamist jätkata, on võimalik olemasolevate lepingute pikendamine.

Fokkeri rendilepingut pikendab Estonian Air pidevalt poole aasta või aasta kaupa vastavalt vajadusele, lisas ta.

Frankfurti hakkab Estonian Air lendama senise nelja korra asemel nädalas kuus korda nädalas – kõikidel nädalapäevadel, välja arvatud reedel.

Hamburgi liinil hakkab Fokker 50 asemel lendama Boeing 737-500, lendude sagedus ei muutu. Otselennud Hamburgi toimuvad nüüdsest esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti.

Kõik Kopenhaageni lennud toimuvad alates talvise lennuplaani kehtima hakkamisest Boeinguga, lisandub üks laupäevane lend.

Kaks Boeing 737-500 lennukit on liisitud USA liisingufirmalt ILFC, üks Boeing 737-500 ja üks Fokker 50 Taani lennufirmalt Maersk Air. EPL