Lennufirma pressiesindaaja Ilona Eskelineni sõnul läheb Estonian Airi lennukoridor Kiievisse kriisikoldest kaugelt mööda.

"Mitte ükski Estonian Airi lend, sealhulgas Kiievi lend, ei ületa Ida-Ukraina territooriumi. Ukraina on pindalalt Euroopa üks suuremaid riike ning kuna meie lennukoridor Kiievisse liigub 700 kilomeetri kauguselt konfliktipiirkonnast eemal, siis käitume nagu teisedki lennufirmad," rääkis Eskelinen Ärilehele.

Õhuruum Kiievi kohal on Eskelineni sõnul avatud, seega lennuühendus Kiieviga jätkub ning lennud toimuvad vastavalt lennuplaanile.

Eskelinen kinnitab, et Estonian Airile on klientide turvalisus kõige olulisem, mistõttu jälgib lennufirma hoolega Ukrainas toimuvat, on ühenduses välisministeeriumi ja lennuametiga ning järgib nii nende kui ka rahvusvaheliste lennundusorganisatsioonide soovitusi ning otsustab vastavalt sellele edasised tegevused.

Lisan veel, et tänasele Tallinna-Kiievi lennule oli pileti ostnud 62 reisijat, lennule registreeris end 3 reisijat vähem, mis jääb tavapärase no-show raamesse.