„Teise kvartali tulemused näitavad, et meie restruktureerimisplaan töötab," lausus  Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér. „Ettevõtte ümberpööramise programm on lõpule viidud, mille kinnituseks jõudis lennufirma kolme aasta järel taas kasumisse selle aasta juunis."

Esimese poolaasta müügitulu oli 35,7 miljonit eurot, mis on 19% väiksem kui 2012. aasta samas perioodis. Esimese kuue kuu kahjum oli 5,8 miljonit eurot, mis on 61% väiksem kui mullu samal ajal, aga planeeritust veidi parem tulemus.

Tänavu aasta esimesel kuuel kuul reisis Estonian Airiga 275 tuhat inimest, mis on mullusest 35 protsenti vähem. Samal ajal tegi Estonia Air mullusega võrreldes 41% vähem edasi-tagasi lende. Proportsioonis lendude arvu vähenemisega muutus ka organisatsiooni suurus - Estonian Airi töötajate arv oli teises kvartalis 171, mis on mullusega (341 töötajat) võrreldes 48 protsenti väiksem.

„Ümberpööramise programm on lõpule viidud  ja ettevõte on teinud omalt pool kõik vajaliku tegevuse kärpimiseks ja ratsionaliseerimiseks," lausus  Palmér. "Väiksema regionaalse lennufirmana saame nüüd keskenduda oma igapäevategevuse täiustamisele, et saavutada jätkusuutlik areng. Antud muutliku keskkonnaga tööstusharus võib see olla raske väljakutse."

Palméri sõnul töötab lennufirma veel mõne restruktureerimisplaaniga seotud teemaga. "Hetkel kasutab lennufirma kahte tüüpi lennukit. Peale 2015. aastat plaanime üle minna ainult ühte tüüpi regionaallennukile ja kaalume võimalusi meie lennukipargi tuleviku osas," lisas Palmér.

Käesoleva aasta juunis esitas Eesti riik lennufirma restruktureerimisplaani Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoraadile kinnitamiseks. Selle osas on otsust oodata 2014.aasta keskel.

"Estonian Airi missiooniks on pakkuda lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse," lausus Palmér. „Iga Euroopa äärealal asuv väikeriik sõltub sellistest lennuühendustest ja me oleme pühendunud  nende teenuste pakkumisele."

Estonian Air jätkab tööd põhitegevusega mitteseotud varade realiseerimiseks. Juunis müüs Estonian Air oma tütarfirma Estonian Air Regionali eralende pakkuvale firmale Fort Aero BBAA OÜ. Müügitehingu ajaks Estonian Air Regionalis tegevust ei toimunud, õhusõidukid olid tagastatud liisingandjale, puudusid töötajad ja vara. Juulis tagastas lennufirma liisinguandjale oma viimase Boeing 737. 

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Mais lisandus sihtkohtade nimistusse Nizza ning juunis Pariis.