Estonian Airi nõukogu esimehe Joakim Heleniuse kinnitusel on valik võimalike kandidaatide vahel tehtud ning uue juhatuse esimehe nimi öeldakse välja 1. juunil 2011, kui ta astub Estonian Airis ametisse, teatas ettevõte.

“Andrus Aljas sai keerulistel aegadel Estonian Airi presidendi ja juhatuse esimehe ametikohal hästi hakkama, tehes kõik, et ettevõte jääks ellu majanduskriisi ja pikaleveninud omanikevahetuse ajal. See on tõend Andrus Aljase tugevatest juhivõimetest, et ta suutis ettevõtte edukalt navigeerida läbi aegade, mil üks väljakutse järgnes teisele,” ütles Helenius.

“Majanduskriisi ja rasked ajad üle elanud Estonian Air on heas vormis ning valmis ära kasutama kõiki võimalusi, mille kriis on avanud. Möödunud aastatel saavutatu on hea baas, millelt laia lennundusalase kogemustepagasi ja värskete ideedega edasi minna,” lisas Helenius.

“Minu viis aastat Estonian Airis hõlmavad nii tõusu- kui ka langusperioodi ning eriti majanduslanguse aeg oli terve lennundussektori jaoks ülimalt keeruline. Raskuste kiuste on Estonian Air ellu jäänud ning saavutanud peamised omanike poolt püstitatud eesmärgid. Nüüd, kui ettevõte seisab uue etapi alguses, tunnen, et mul on õige aeg edasi liikuda,” kommenteeris Aljas.

“Mul on hea meel, et Estonian Air on oluliselt tugevam kui viis aastat tagasi, kui ettevõttega liitusin – tugevam, konkurentsivõimelisem, efektiivsema organisatsiooni, parema toote ja teeninduse ning uute lennukitega. See on hea baas, millele rajada tuleviku areng ja edu. Estonian Airis on palju pühendunud inimesi, kellega koos töötamist ma tõeliselt naudin. Ma tänan neid siiralt ja soovin kõike parimat tulevikuks,” jätkas Aljas.

Andrus Aljas ühines Estonian Airiga 7. juunil 2006 juhatuse liikme ja finantsala asepresidendina. 22. augustil 2007 sai ta presidendi kohusetäitjaks. Estonian Airi nõukogu nimetas ta juhatuse esimeheks ja presidendiks 29. aprillil 2008.

Enne Estonian Airiga liitumist töötas Andrus Aljas finantsdirektori ja juhatuse liikmena AS-is Viisnurk.