Käesoleva aasta esimesel seitsmel kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 341 591 reisijat, sh regulaarlendudel 330 180. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes reisijate arv 8,5 protsenti ning regulaarlendudel 9,1 protsenti.

“Juuli reisijatearv peegeldab nii Eesti tarbijate nõudlust meie sihtkohtade järele kui ka aktiivsemat müügi- ja turundustegevust nii koduturul kui välisriikides. Eriti tugevat nõudlust nägime koduturul suvistest sihtkohtadest Nizzasse ja Berliini, populaarsed on olnud ka Pariis, Viin ja Split,” ütles Estonian Airi kommertsjuht Indrek Randveer. “Aastaringsetest sihtkohtadest olid juulis nõutuimad Amsterdam, Kiiev ja Trondheim.”

Koos partnerlennufirmadega pakub Estonian Air võimalust lennata ligi 300 sihtkohta kogu maailmas, ennekõike läbi Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami sõlmlennujaamade.

“Kontinentidevahelistel reisidel kasutati ka juulis aktiivselt partnerlennufirmat Qatar Airways,” rääkis Randveer. “Kõige populaarsemad Atlandi-ülesed sihtkohtad olid New York, Chicago ja Washingon.”

Estonian Airi osakaal Tallinna Lennujaamas on Randveeru sõnul eelmise aasta 28,8 protsendilt kasvanud 30,6 protsendile.

Esimesel seitsmel kuul toimus 7040 lendu, mida on 13 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Juulis toimus 1074 lendu, mida on eelmise aastaga võrreldes 11,1 protsenti rohkem.