Tänavu esimesel kuuel kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 277 756 reisijat, regulaarlendudel 251 292 inimest. Seejuures oli populaarseimaks sihtkohaks Tallinna lennujaamast väljuvate lendude hulgas Kopenhaagen.


„Esimesel viiel kuul oli Estonian Airi reisijate arvu langusprotsent Tallinna lennujaamaga enam-vähem võrdne, kuid juunis oli see lennujaamaga võrreldes tunduvalt väiksem. Samas on Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas pidevalt kasvanud, jõudes juunis viimaste aastate parima tulemuseni,“ kinnitas Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas.

Juunis lendas Estonian Airiga 57 867 reisijat, seejuures regulaarlendudel 54 659 inimest. Reisijate koguarv vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes 21,9 protsenti, seejuures regulaarlendudel 20,4 protsenti, samas kui Tallinna lennujaama reisijate arv kahanes vastavalt 27,2 protsenti ja 28,2 protsenti.

Estonian Air on tänavu kasvatanud oma turuosa Tallinna lennujaamas, saavutades juunis regulaarlendude osas viimaste aastate kõrgeima tulemuse- 51,5 protsenti.

Tänavu esimesel kuuel kuul oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 45,8 protsenti, mis on 0,8 protsendipunkti võrra suurem, kui eelmisel aastal samal perioodil.

Estonian Airi üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 42 protsenti, mis on 0,5 protsendipunkti võrra suurem, kui eelmise aasta samal perioodil.

Juunis oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 51,5 protsenti, mis on 5 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta juunis. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 45,3 protsenti, mis on 3,2 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta samal perioodil.

Juunis oli Tallinna lennujaamast väljuvatest sihtkohtadest populaarseim Kopenhaagen, kuhu reisis ühtekokku 14 703 reisijat. Kopenhaagen on eestlaste jaoks olnud üks tähtsaid transiitlennujaamu juba aastaid.

Esimesel kuuel kuul toimus 4988 lendu, mis on 26 protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Juunis toimus 886 lendu, mis on 21 protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil.