"Pakkumine tuli alla taset, mida me ootasime," ütles transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson Eesti Päevaleht Online`ile.

Estonian Air pakub umbes 150 läbirääkimisi puudutavale töötajale keskmiseks palgatõusuks 11 protsenti, samas kui töötajad lepiksid 15 protsendiga.

Petersoni sõnul on tegemist lõpliku pakkumisega ning esmaspäeval toimuvate erinevate töötajagruppide koosolekute käigus selgub, kas töötajad võtavad pakkumise vastu või hakkavad hoopis aktsioone kavandama.

Palgavaidlus puudutab lennufirma maapealseid töötajaid: check-in`i, pagasi- ja perrooniteenistust ning lastiplaneerimisosakonda.

Petersoni sõnul kestavad läbirääkimised juba 2,5 kuud ning töötajate esialgne palgatõusu nõue oli 25%. Töötajate palgad ulatuvad praegu 10 000- 20 000 kroonini kuus, sõltuvalt ameti keerukusest.

"Tegemist on lennundusega, kus on tegemist kõrgendatud riskiastmega ning turvalisus peab olema tagatud," märkis Peterson vastuseks küsimusele, kas praegune palgatase pole Eesti keskmist palgaskaalat arvestades piisav.

Peterson tõi näiteks ka pilootide palgad, mis ulatuvad 70 000 kroonini.

Estonian Airi esindaja Ilona Eskelinen ütles, et enne läbirääkimiste lõppu ei pea ettevõte õigeks kommentaare jagada.