LETA-ga jätkuvad läbirääkimised järgmisel nädalal, ütles BNS-ile Rose Marketingi tegevjuht Jaano Martin Ots. Kui kõnelused vilja ei kanna, peab hakkama otsima uusi variante strateegiliselt vähem huvitavate kandidaatide seast, lisas ta.

Rose Marketingi omanik, Jaano Martini noorem vend Peeter Eerik Ots on öelnud BNS-ile, et LETA on ETA majandusseisuga hästi kursis ja teab, mida oodata ning mida Rose Markting pakub.

Peeter Eeriku sõnul peavad vennad LETA kõrval läbirääkimisi ka Eesti päritolu finantsinvestoritega. Teiste potentsiaalsete partnerite hulgas pole tema kinnitusel uudiseid tootvaid firmasid ehk strateegilisi investoreid.

Kommenteerides ETA tegevjuhi Neeme Brusi välja vahetamist, ütles Jaano Martin, et sellele kohale kuulutakse välja avalik konkurss, nagu on ühele korralikule ettevõttele kohane.

Brusi vabastamist raskendab Otsa sõnul asjaolu, et endiselt on kadunud riigile kuulunud ettevõtte aktsiaraamat, milles sisaldus ka kanne Brusi teenistusse võtmise kohta.

"Variante on kaks - vormistada aktsiaraamatu duplikaat või teha ametnikele ülesandeks veelkord oma kabinettides põhjalikult ringi vaadata," nentis Ots.

ETA senine nõukogu esimees, rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm selgitas, et äriseadustiku järgi peab aktsiaraamatu olemasolu eest vastutama juhatus.

Puuduva aktsiaraamatu tõttu ei saa uued omanikud vahetada välja ettevõtte nõukogu ega registreerida aktsionäride vahetust äriregistris.

Erastamisagentuur sõlmis suhtekorraldaja Peeter Eerik Otsale kuuluva OÜ Rose Marketingiga uudisteagentuuri ETA erastamislepingu mullu detsembris.

ETA ostuhind oli 2,01 miljonit krooni, millest poole sai firma tasuda EVP-des. ETA ostja sai kaasa kõik uudisteagentuuri võlad, kohustused ja kohtuvaidlused.

Otsad taotlesid erastamisagentuurilt ettevõtte ligi nelja miljoni krooni suuruse maksuvõla kustutamist, valitsus soostus selle seitsmeks aastaks ajatama.

ETA vastu on esitatud ka kaks 2,4 miljoni krooni suurust hagi, mille tagatiseks on ettevõtte vara panditud.

Mullu üheksa kuuga sai ETA üle kaheksa miljoni krooni kahjumit, ettevõtte käive oli samal ajal ligi poole väiksem - ligikaudu 4,5 miljonit krooni.

Kahjumiga töötav ETA kaotas sellest aastast oma viimased suured meediakliendid.

Baltic News Service