ETK-l õnnestus üha tihenevas konkurentsis hoida oma turuliidri positsiooni Eesti jaeturul ning käesoleva aasta kuue kuu käive oli viimase viie aasta suurim, teatas ETK Grupp.

Aasta esimese kuue kuuga kasvas ETK Grupi kettidest enim 99,5 miljoni euro suuruse netokäibeni kauplusekett Konsum. Kasvuks kujunes 13 protsenti.

A ja O keti netokäive oli esimesel poolaastal 42,1 miljonit eurot, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,4 protsenti.

Maksimarketi kaupluseketi esimese poolaasta netokäive moodustas ligi 29 miljonit eurot, mida oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7,9 protsenti enam.

Esimesel poolaastal avati värskenduskuuri järel Konsumi märgi all kolm kauplust: Virtsu, Puhja ja Põlva Selvehalli Konsum. Juuni lõpu seisuga kuulus ETK Gruppi 74 Konsumi, 156 A ja O ning 7 Maksimarketi ketimärgi kauplust.

Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK Grupi 2012. aasta I poolaasta käibest oli järgmine: Konsum 50 protsenti, A ja O kauplused 21 protsenti ning Maksimarketit 14 protsenti. Muude kaupluste käive moodustas 15 protsenti.

Selle aasta kuue kuuga vormistati ETK Grupi kauplustes ligi 10 400 uut Säästukaarti ning kokku oli kehtivaid Säästukaarte juuni lõpu seisuga üle 366 000. Säästukaardiga registreeritud ostude osakaal kogu ETK grupi käibest moodustas juuni lõpu seisuga 71,2 protsenti.

ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kes opereerivad kauplusi Maksimarketi, Konsumi ning A ja O kaubamärkide all. Kokku on ETK Grupis 358 müügiüksust ja ligi 4500 töötajat.