Võrreldes mulluse teise kvartaliga vähenes kogukasum enamikul tegevusaladel. Suurima panuse sektori kogukasumisse andsid kaubanduse ning info- ja sideettevõtted. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim töötleva tööstuse ning veonduse ja laonduse ettevõtted.

Ettevõtted müüsid teises kvartalis kaupu ja teenuseid 12,6 miljardi euro eest. Müük kasvas võrdluses mullusega ühe protsendi.

Kogu ettevõtluse müügitulus kõige suuremat osatähtsust omavate kaubandusettevõtete müügitulu suurenes kaks protsenti, mõjutatuna põhiliselt müügitulu vähenemisest hulgikaubanduses, teatas statistikaamet. Samas jae- ja sõidukikaubanduses müügitulu kasv jätkus.

Töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu suurenes 3%.

Ettevõtete kulud suurenesid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2%, sealhulgas tööjõukulud 6%. Nii tööga hõivatud isikute kui ka töötatud tundide arv suurenes 4%.

Ettevõtlussektori tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 5400 eurot kvartalis, mis jäi mullusele tasemele.

Ettevõtete investeerimisaktiivsus on statistikaameti teatel jätkuvalt madal. Teises kvartalis investeeris ettevõtted 496 miljonit eurot, 5% vähem kui aasta varem samal ajal. Investeeriti peamiselt masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse.

Suuremad investeerijad olid töötleva tööstuse, kaubandus- ning veondus- ja laondusettevõtted, kes tegid kokku ligi poole ettevõtete koguinvesteeringutest. Võrreldes mulluse teise kvartaliga suurenesid investeeringud transpordivahenditesse ja arvutisüsteemidesse. Ülejäänud investeeringud vähenesid.