Kuna Rakveresse ehitatakse unikaalset hooneautomaatika ja targa linnaruumi testkeskkonda, siis Heina sõnul oli tema huvi leida Jaapanis võimalus selle testimiseks. „Ma olen saavutanud kõik eeldused selleks, et sellest visiidist tuleks käegakatutavat tulu,“ rääkis Hein.

Ta selgitas, et Jaapani kultuuris on nii, et esimesel kohtumisel ei näidata isegi mitte PowerPointi, vaid esimesel kohtumisel lihtsalt räägitakse maast ja ilmast.

„Et Jaapani kultuuris üldse saada midagi liikuma, on vaja teha mitmed aastad tööd. See on niivõrd erinev kultuurikeskkond. Igal pool käib kummardamine ja äärmuslik viisakus asja juurde,“ lisas ta.

Heina sõnul on tegu partnerlusega ja väga pikalt tuleb teha eeltööd, aga kui sa oled lõpuks usalduse võitnud, siis hakkavad asjad käima suhteliselt libedalt ja lihtsalt. „Reaalset kasu ei saa oodata enne aasta möödumist.“

"Leidisin visiidi käigus 4-5 konkreetset kontakti, kellega hakkame igapäevaselt edasi töötama. Eks elu näitab, mis jõuavad konkreetsete projektideni, kas uudsete tehnoloogiate või lahenduste rakenduseni Rakveres või Eestis laiemalt," lausus ta.

Hein tõdes, et jaapanlaste huvi on Eesti vastu suur. „Sõnum jõudis kohale, et Eesti on maailma tipus avaliku sektori poolt pakutavate e-lahenduste osas,“ märkis ta.

Eesti ettevõtjate delegatsioon saatis president Toomas Hendrik Ilvest Jaapani visiidil ja sõlmis seal mitmeid kasulikke kontakte. Äridelegatsiooni visiiti korraldas ja juhtis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Visiidi jooksul toimusid mitmed ettevõtjate vahelised kohtumised. Kohtuti näiteks maailma suurima autorehvitootja Bridgestone´iga, Softbank´iga, Jaapani ühe juhtiva IT-ettevõtte Future Architect´iga ning Mitsubishi Motorsiga.