Usun, et paljudel võib olla raske sularaha kadumist demokraatiaga siduda, aga mina näen seda nii, et sularaha kadumine looks kõigile võrdsed tingimused.

Ilmselt oleks see ainuke võimalus, kuidas tekitada hinnamaastikul ausat konkurentsi - igasugune võimalus käivet varjata kaoks ju sellega ära. Täna on kahjuks mikroettevõtja jaoks ausalt äri ajades maksukoormus liialt suur. Usun, et kui kõik kajastaksid oma tegeliku käibe ja oleksid sunnitud ausalt makse maksma, siis lööks see mikroettevõtluses pildi selgeks. Kuna igasugune varimajandus, kus täna sularaha liigub, sellega kaoks, siis oleks riigil võimalik mikroettevõtjatele ka soodsamat maksusüsteemi luua.

Kuna olen ise suutnud oma ettevõtluses sularaha vältida, siis tean, et ka väikeses käsitööettevõtluses on ilma sularahata toimetamine võimalik. Täna on olemas juba ilma kuumaksuta nutiterminal, nii et juba praegu ei näe ma erilisi takistusi, miks peaks sularaha kasutama.

Natuke peab tehnika muidugi veel arenema, aga mulle küll meeldiks kui saan kohalikult kalamehelt või talupidajalt midagi vaid kaarti viibutades osta.

Internetiinimesena ei näe ma ka probleemi selles, et keegi siis justkui kõike näeb ja kontrollib - no las ta näeb! Kui inimesel pole midagi varjata, siis pole vaja ennast ka kuhugi peita.

Nii et minu jaoks on see hea idee ja ilmselt tasapisi juba sinnapoole liigume, et tulevikus sularaha üldse vaja poleks.