IRLi ettepanekud on järgnevad: töötuskindlustusmaks tuleb hiljemalt 2014. aastaks alandada kriisieelsele tasemele; 2012. aastaks tuleb sotsiaalmaksule seada ülempiir ning hariduskulud tuleb vabastada erisoodustusmaksu alt.

"Haridus on see, mis meie rahvast edasi aitab, ja seega pean kõige olulisemaks hariduskulude vabastamist erisoodustusmaksust," kommenteeris OÜ Pintmann Grupp omanik Aigar Pindmaa IRLi lubadusi maksupoliitika alal, vahendab Äripäev.

Pindmaa rõhutas, et muidugi võiks otsused ellu viia kiiremini kui 2012. aastaks. "See on lihtsalt poliitikute hea tahte küsimus, kas teha seda kohe või 2012. aastal," ütles ta.

IT-ettevõtte ASi WebMedia juhatuse esimees Taavi Kotka märkis, et nende kui n-ö targa äri ettevõtte jaoks on kõige olulisemad punktid tulumaksu lagi ja hariduskulude maksustamine.

OÜ Peetri Puit omanik Peeter Peedomaa tõdes, et tema kui ettevõtja seisukohalt on kõik kolm maksumeedet õiged ja vajalikud ning seepärast on pingerida suisa raske teha.

ASi Matek nõukogu esimees ja ASi Lasita Aken juhatuse liige Egon Mats pidas IRLi pakutud kolmest maksumeetmest kõige olulisemaks koolituskulude vabastamist erisoodustusmaksu alt.

"See pitsitab ettevõtteid kõige enam ja kindlasti annaks koolituskulude erisoodustusmaksu alt vabastamine efekti," rääkis Mats.