Kirill Viguli kinnitusel on ärikinnisvara turul küll väga palju ebaselgust ning toimuvad lauaalused läbirääkimised, kuid esimene šokk hakkab üle minema. “Kuna suurem osa jaekaubandusest oli koondunud kaubanduskeskustesse, siis nende sulgemise järel otsivad aktiivsemad ettevõtjad lahendusi ning üritavad ärid uuesti käima panna,” ütles Vigul.

“Hüppeliselt on kasvanud nõudlus eraldiseisva hoone esimesel korrusel asuvate äripindade järgi, mida riiklikult pole suletud. Kindlasti peab pinna juures olema parkimine, sest inimesed praegu jala suurt ringi ei liigu. Kasuks tulevad ka privaatne sissepääs, hea nähtavus ning vitriinaknad,” rääkis Vigul.

“Ettevõtjad üritavad praegu äriga kiirelt jätkata ning otsustavad peale kriisi, mida uue pinnaga edasi teha. Turul on võim üürniku ja ostja käes ning tingimused on läbiräägitavad,” lisas Vigul.

“Samas mitte kõik ärid ei ole raskustes. Näiteks maakohtade väikestel toidupoodidel läheb tavapärasest paremini. Samuti teevad korralikku käivet ka muud esmatarbekaupade pakkujad,” ütles 1Partner Kommertskinnisvara juht.

“Ka päris paljud restoranid on oma kaasatellimise käima saanud, sest inimesed ei oska või pole harjunud iga päev ise kolm-neli toidukorda valmistama,” lisas Vigul.