Prisma Peremarket tõstis töötajate palga juba mai alguses masu eelsele tasemele ja hetkel uut tõusu ei plaanita. “Töötajate palk kasvas 12-15%. Uute töötajatega meil probleeme täna ei ole, soovijaid jagub ja võtame vajadusel juurde ka uusi töötajaid,” märkis Prisma tegevjuht Janne Lihavainen, vahendab aripaev.ee.

“Olen selles mõttes Eesti Pangaga nõus, et tootlikkusega meil väga hästi pole. Tööandjate Keskliit andis välja oma seisukoha, mis räägib samast asjast - kui ettevõtete kasum langes SKP suhtes masu ajal kõvasti, siis ega palgad langenud, pigem natuke tõusid,” märkis Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm, kuid lisas, et asjal on siiski kaks poolt – näiteks IT- ja telekommunikatsiooni sektoris on palgasurve siiski olemas.

Webmedia juhi Taavi Kotka sõnul vaadatakse tolles firmas palk üle kaks korda aastas arenguvestluse raames. “Kui inimene on arenenud ja ka töötulemustele etteheiteid pole, tõuseb ka palk. Nii on see olnud juba aastaid,” seletas Kotka ja lisas, et ka tema arvates on Eesti Panga mure põhjendatud. “Palk ei saa kasvada, kui tootlikkus ei kasva. IKT sektoris on see eriti hästi tunda, sest kõigil on meeles 2005-2008 kestnud palgaralli.”