Vastloodud ühingu juhatusse valiti Allan Martinson, Andrei Korobeinik, Ivar Siimar, Marek Kiisa, Peeter Klanberg, Hardi Kampus ja Harri Männistö. Erainvestorid on osalenud selliste uute kasvuettevõtete nagu GrabCAD, Cherry Media, Cleveron, Modesat, Marinexplore jt
rahastamisel.

„Sellised äriinglite ühendused eksisteerivad kõigis arenenud riikides. Nende eesmärgiks on ühendada erainvestorite jõud, et suurendada nii investeeringute mahtu kui kvaliteeti. Soovime seeläbi edendada Eesti teadmispõhist majandust ja eksporti,” ütles üks ühingu loomise initsiaatoreid Ivar Siimar.

Kui tänavu oli varajase faasi investeeringute maht Eestis umbes 1 miljon eurot, siis 2015. aastaks kavatseb MTÜ selle viiekordistada. Rahastatavate ettevõtet arv võiks suureneda 25-ni aastas ja loodavate uute kõrge kvalifikatsiooniga töökohtade arv mitmekordistuda.

Mõjutab majandust

„Hästi toimiv riskikapitaliturg mõjutab oluliselt uute töökohtade loomist, innovatsiooni ja majanduskasvu,” lisas Eesti Riskikapitali Assotsiatsiooni juhatuse esimees Margus Uudam.

MTÜ kavatseb keskenduda mitmele probleemile: uute investeerimisvõimaluste otsimine ja analüüs, investorite ja ettevõtjate kokkuviimine, investeerimisega seotud juriidiliste aspektide arendus jne.

Ühingu liikmed teevad oma investeerimisotsuseid eraldi või sündikeerituna.