Ärimeeste hinnangul on täidesaatev võim asunud agressiivselt ja valikuliselt tõlgendama talle seadusega antud voli ning valmistub ettevõtjate vaimseks represseerimiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ilma allkirjadeta märgukiri räägib ka ärimeeste seas levinud veendumusest, et sellise tegevuse aluseks on salajane poliitiline kokkulepe. “See kiri on kellegi haiglasliku fantaasia tulemus,” ütles Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen (pildil), kes kuulis anonüümkirjast Eesti Päevalehelt.

Atoneni hinnangul ei ole praeguses Eestis poliitikutel võimalik maksuametit ja kaitsepolitseid mõjutada. “Ma saan aru, et mõnedel inimestel on tuju nukker, kuna maksuamet ja politsei on muutunud tugevamaks ning suudavad tungida keerulisemate juhtumite sisusse,” ütles ta.

Atoneni sõnul ei usu ta, et kellegi vanu tehinguid hetkel praeguste seaduste alusel hinnatakse. Eriti arusaamatuks ja võrdse konkurentsi reegleid rikkuvaks pidas ta nõuet kehtestada kuni 1998. aasta tehinguteni maksuamnestia.

Seevastu jagab ettevõtjate hirmu mitu tippadvokaati. “Te võite juhuvaliku teel helistada ükskõik millisele majandusadvokaadile ja igaüks neist kinnitab tõsiasja, et tavaärimeeste kaitsmiseks ja õigustamiseks kuluv “stressirikka” töö maht on mitmekordistunud ja progresseerub pidevalt,” kommenteeris advokatuuri juht Üllar Talviste. “See tõendab ärimeeste ründamise ulatust ja täiesti ühest suunitlust.”

Teine tuntud advokaat Leon Glikman ütles, et teab oma praktikast, kuidas viimase kahe aastaga on olukord pööraseks muutunud. “Minu kui majandusega tegeleva advokaadi tööst võtavad suure osa juba praegu õigusteenused, mis on seotud nende probleemidega,” märkis ta.