“Kõige suurem viga, mida ettevõtjad teevad, on see, et ei tutvuta piisavalt seadusega, ja seega peaks laiemas raamistikus seadust tundma õppima,” rääkis Ots eilsel Äripäeva seminaril, vahendab Äripäev.

Konkurentsiseaduses kirja pandud reeglite täitmist jälgib amet pidevalt. “On olemas ka ilus eesti vanasõna, et see, kes seadusi järgib, selle hõlma ei hakka keegi ja talle pole kindlasti ka konkurentsiametit külla oodata,” andis ta ettevõtjatele nõu.

Ka riigi peaprokuröri Norman Aasa hinnangul on kõige suurem probleem, et paljud ettevõtjad ei teadvusta endale konkurentsiseaduse reegleid, ja seda, et teatud kokkulepped on keelatud ja võivad olla kuritegelikud. Iga ettevõtja saab Aasa sõnul endale selgeks teha konkurentsiõiguse põhireeglid ja põhilised küsimused, mis on alati keelatud. Näiteks on keelatud konkurentidega hindu kokku leppida.

Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi soovitab prokuröridel ja uurijatel vastutustundlikumalt käituda ja kõikidel ettevõtjatel oma töötajaid konkurentsiõiguse alal koolitada. Juulis mõisteti Liviko juht Janek Kalvi ja tema ettevõte riigikohtus kartellileppe asjus õigeks. Prokuratuur süüdistas Kalvit ja tema juhitavat ettevõtet selles, et too sõlmis viinakartelli.