Ettevõtjate esindusorganisatsioonide hinnangul on tööjõumaksude langetamine ning proportsionaalse tulumaksusüsteemi kaitsmine õige suund, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Nii tööandjate keskliidu kui ka kaubandus- ja tööstuskoja liikmete seisukoht on, et praegune ettevõtete ja üksikisiku tulumaksusüsteem on hea ning seda muuta ei ole vaja,“ ütles liidu juht Toomas Tamsar, kelle hinnangul on vaja jätkata tööjõumaksude langetamisega.

Peaministri sõnul on ettevõtjate esindusorganisatsioonidega kohtumised muutunud regulaarseks, sest ettevõtjate häält on vaja kuulata.

„Mul on hea meel, et olulistes küsimustes, nagu näiteks maksupoliitika, oleme ettevõtjatega ühel meelel,“ ütles Rõivas. „Ka valitsus on seisukohal, et majanduskeskkonna elavdamiseks on vaja langetada veelgi tööjõumakse,“ märkis ta.

Kohtumisel räägiti ka ühiskonnas palju diskussiooni tekitanud alampalga kehtestamisest. Ettevõtjate hinnangul ei ole riigil alampalga kehtestamine mõistlik, kuna see tekitab eelkõige maapiirkondades ja madalama palgaga sektorites tööpuuduse kasvu.

Rõivase sõnul on praegune süsteem, kus alampalk lepitakse kokku tööandjate ja töövõtjate esindusorganisatsoonide vahel, mõistlik ning vastab majandusloogikale.

Kohtumisel räägiti ka palga hüvitamisest neile, kes osalevad reservõppekogunemistel. Peaminister ja ettevõtjad leidsid, et tulevikus tuleks reservväeõppustel osalejatele kompenseerida kogu saamata jäänud palk.

„See on küsimus kaitsetahte hoidmises, mida ei tohi pärssida sissetuleku vähenemine,“ ütles Rõivas.