Personaliotsingufirma Fontes tehtud 139 firmat hõlmanud palgauuringust selgub, et ettevõtted on tänavu võrreldes eelmise aastaga tõstnud töötajate palka keskmiselt 8,4 protsenti. Aasta tagasi aga prognoositi palgatõusuks 6,3 protsenti. Uuring toob välja ka asjaolu, et tulemustasu saab juba 78 protsenti töötajatest.

Rõivatööstuse OÜ Lenne juht Urmas Leeman ütles, et tänu tootmismahtude kasvule on töötajate palk sel aastal tõusnud kuni 10 protsenti. Aasta tagasi prognoosis ta palga tõusuks vaid 5 protsenti. “Prognoositust suurem kasv on saanud võimalikuks tänu mahtude kasvule ja töötajate paremale efektiivsusele,” põhjendas Leeman. Palgatõus toimus põhimõttel, et mida parem töötaja, seda suurem palgatõus.

Saja töötajaga transpordiettevõte AS Linford tõstis sel aastal töötajate palka ligi 10 protsenti. Tegevjuht Taivo Abrami sõnul ei tinginud palgatõusu mitte ettevõtte head majandustulemused, vaid tihe konkurents ning hirm, et töötajad jooksevad laiali välismaale. “Kütuse kallinemine on toonud rasked ajad,” sõnas ta. Mis puudutab tuleva aasta prognoose, siis Abram neid teha ei tihka, kuid möönab, et palgatõusuga peab arvestama ka tuleval aastal, kui tahetakse häid töötajaid säilitada.

Keila tarbijate ühistu juhatuse esimehe Olev Mälli sõnul on tänavu palka tõstetud enam kui 10 protsenti. “Eelmisel aastal tõstsime palka ja tänavu samuti, näiteks Rõõmu kaubamajas tõusis palk tänavu kõikidel töötajatel,” ütles ta. “Palka oleme kergitanud, sest meie käive on kasvanud, samuti sunnib selleks asjaolu, et elustandardi hoidmiseks lihtsalt on vaja rohkem töötajatele maksta.”