„Oluline on, et ettevõtja leiaks kiiresti kõik riigi pakutavad teenused ühest keskkonnast, sõltumata sellest, kes teenuseid pakub. Teenuse kasutajale peab olukord muutuma lihtsamaks ja selgemaks,“ lausus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toiminud ümarlaual arutasid RIA peadirektori kohusetäitja Andrus Kaarelson ja statistikaameti peadirektor Mart Mägi võimalusi ettevõtjatele suunatud teenuste ühte veebikeskkonda koondamiseks ning teenuse tarbimiseks nõutavate andmete esitamise koormuse vähendamiseks.

Kohtumisel otsustati liikuda edasi riigiportaali eesti.ee ettevõtja vaate arendamisega, mis tulevikus hakkab ettevõtjatele pakutavaid teenuseid kajastama ja pakkuma sündmuse põhiselt. Seni on sündmuse põhist loogikat kasutatud kodanikele pakutavate teenuste koondamisel, näiteks lapse sünniga seotud teenused on leitavad ühest kohast. Samasugust lähenemist hakkab eesti.ee pakkuma ka ettevõtjatele. Ühtlasi on sündmuste kajastamisel riigiportaalis kavas ettevõtja kohta juba olemasolevaid andmeid korduvkasutada, vältimaks asjatut halduskoormust.

Ühtse veebivärava loomine otsustati eelmisel aastal valitsuses heaks kiidetud ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna tõhustamiskavas.