Nafta- ja gaasihindade jätkuval madalseisul on oluline mõju kõikidele Pärsia lahe riikidele. Enim kannatavad selle käes gaasitootmisele toetuvad riigid nagu Saudi Araabia ja Bahrein, ent kuna tolle piirkonna riikide turud on omavahel tihedalt seotud, kannatavad majandusliku seisaku käes nüüd ka muidu tugevad piirkonnad nagu Araabia Ühendemiraatide suurim linn Dubai. Londonis asuva finantskonsultatsioonifirma Capital Economics ökonomisti Jason Turvey hinnangul jääb kasv teistes Pärsia lahe riikides sel ja järgmisel aastal aeglaseks ning see mõjutab ka Dubaid.

Lähis-Ida krooniks peetavas suurlinnas leidub teateid mitmete erinevate valdkondade langusest. Näiteks on madal naftahind ja Dubaile tähtsate välisvaluutade nõrkus andnud hoobi kinnisvarasektorile ja sundinud osasid välisriikidest pärinevaid kinnisvaraarendusfirmasid lahkuma. Lisaks uutele ehitustele on kõrbelinnas vähenenud ka kallimate hoonete üürimine.

Töökohti on Bloombergi andmetel vähendanud pangad, restoranid, hooldusfirmad. Ametlikku statistikat selle kohta saadaval pole.
Samas, Ühendemiraatide võimud on korduvalt kinnitanud, et riigi majandus on piisavalt tugev madalseisuga paremini toime tulemiseks. Rahvusvahelise valuutafondi prognoosi järgi kasvab SKT sel aastal 3,3 protsenti ning kerkib 2020 aastaks Expo maailmanäituse investeeringute ajel 5 protsendini. Ökonomist Jason Turvey nõustub valuutafondi selle aasta hinnanguga, ent peab edasist ennustust liiga optimistlikuks. USA ja Euroopa riikidega võrreldes on AÜE kasvunumbrid teisalt muidugi kadestusväärsed.

Lisaks energiahindadele valmistab Dubaile aga muret Lääne-Euroopas toimuv. Brexit tõotab langetada brittide nõudlust Dubai kinnisvara järgi ning tuua Ühendemiraatide luksushotellidesse vähem turiste. Lääneeurooplased moodustavad 23 protsenti Dubaisse saabuvatest turistidest. Neist omakorda 8 protsenti saabuvad Suurbritanniast. Eelmine turistide arvu vähenemine toimus 2 aastat tagasi, kui rubla langus venelaste reisiplaane takistama hakkas. Oodatust vähem on Dubaisse sel aastal saabunud ka Hiina turiste. Probleemiga võitlemiseks on Ühendemiraatide reisikorraldajad asunud pakkuma odavamaid pakette briti turistidele.

Need Dubais elavad välismaalased, kes on oma ettevõtete kehvast seisust hoolimata otsustanud linna jääda, peavad raha säästma teistel aladel. Näiteks liigutavad mõned vanemad oma lapsed ümber odavamatesse koolidesse. Õppenõustamisfirma Which School Advisor esindaja James Mullen tõi Bloombergile võrdluseks, et Briti õppekava järgivad tippkoolid maksavad riigis keskmiselt 70 000 dirhamit (17 000 eurot), samas kui tavalisema erakooli tasu on vaid 4200 eurot.