CV Keskuse juht Paavo Heil ja CV-Online'i juht Agu Vahur ütlesid, et enim otsivad töötajaid tehnoloogiafirmad, kuid alates möödunud aasta lõpust on hakanud varasemast rohkem töökuulutusi avaldama ka eksportiv tööstus. "Eksportivas tööstuses oli esimesi kasvu märke juba möödunud aasta lõpus, kuid nüüd on kasv kiirenenud. Praegu on tootmises üle 100 tööpakkumise, mullu oli neid 70-80," rääkis Heil
.

"Lisaks tavapärastele jaekaubanduskettidele ja suurimatele IT-firmadele on 30 suurima tööpakkuja hulka tõusnud mitu tootmiseettevõtet, kellel on välja pakkuda rohkem kui viis töökohta. Siiski ei tule suurim kasv kõigis kategooriates mitte suurte, vaid väikeste, kuni 25 töötajaga ettevõtete arvel, mis kõik pakuvad üldjuhul tööd ühele kuni kolmele täiendavale inimesele, ent moodustavad kokkuvõttes suurima osa kõigist uutest tööpakkumistest," täpsustas Heil. Vahuri sõnul kasutavad ettevõtted hinnataset seniste töötajate vahetamiseks paremate vastu. "Kas nüüd just jõuvõtteid kasutatakse..." ütles Vahur.

Kui 2009. aastal kahanes CV Keskuse vahendatud töökuulutuste arv 40%, siis aasta viimases kvartalis oli eelneva aastaga võrreldes näha 4,3protsendilist kasvu. Detsembris oli aga kasv aastataguse ajaga võrreldes juba 25% ning tänavu jaanuaris ja veebruaris 40%. Erinevalt vahepealsest ajast on töötajaid taas otsima hakanud ettevõtted, mis tööportaaliga 2008. aastal lepingu lõpetasid, rääkis Vahur. Enamik töökuulutusi on üleval nädal-paar. Nii tuleb kokku ligikaudu 3500 töökuulutust internetis, millele lisandub umbes 200 ajalehekuulutust. Uusi töökuulutusi koguneb kuu kohta tuhatkond.

Heil märkis, et tööportaale on kasutanud maksimaalselt 5000 ettevõtet. "Enamasti otsitakse töötajaid ikka veel ajalehekuulutuste, kohaliku kaupluse teadetetahvli, töötukassa kohaliku büroo või tuttavate kaudu," kommenteeris ta. Ainult CVde andmebaasi kasutab töökäte leidmiseks 25% CV Keskuse klientidest. Tööandjad eelistavad avalike konkursside asemel varasemast rohkem teha otsepakkumisi, mis saadetakse laiali tööportaali käsutusse kogunenud CVde põhjal, et vajalike oskuseta töötute tormijooksu vältida, märkis Vahur.

Töötajaid otsivad näiteks Skype, Playtech, Modesat Communications, Ericsson,  Elcoteq,  ABB, Paide Masinatehas, Mööblitootja Sarkop Woodman Temp Group Estonia, Eesti Pagar, Fazer, Eesti Spratfil, Spacecom, Flexa Eesti, Krimelte, Finest Media, Ober Haus, Maxima, Swedbank, Elisa.