Ringhäälingunõukogu esimehe Tiit Sinissaare sõnul soovib nõukogu ETV-lt ja selle tegevjuhilt Aare Urmilt järgmiseks istungiks täpsustusi. 2Suur osa meie ajast kuluski eelarvenüansside arutelule ja probleemide tekkepõhjuste selgitamisele,2 nentis Sinissaar.

ETV selle aasta eelarve kinnitamisest sõltub paljuski seegi, milline tuleb telejaama tuleva aasta eelarve. Esialgu on riik lubanud telekanalit toetada 84 miljoni krooniga.

Aare Urm on öelnud, et ainuüksi võlgade tagasimaksmiseks, telepildi edastamiseks ringhäälingu saatekeskuse saatjavõrgu kaudu ning reorganiseerimiseks kulub ETV-l tuleval aastal 50 miljonit krooni.

Eelarvest allesjääva 34 miljoni krooni juures suudab telekanal toota sellist programmi, mis tooks reklaamituludena telemajja lisaks 27 miljonit krooni.

Kui riik annab ETV-le tuleval aastal 104 miljonit krooni, suutvat telejaam Urmi väitel müüa reklaami 57 miljoni krooni eest ning osutada nii avalik-õiguslikku teenust.

Erakanalite esindajate väitel on aga Urmi nõudmised põhjendamatud, sest ka ainuüksi 34 miljoni krooniga on nende meelest võimalik toota sellist programmi, kuhu pole üldse vaja reklaami müüa.

TV 3 tegevdirektor Mart Luik ütles, et ETV eelarve pole sugugi läbipaistev ning telemaja tegevjuhtkond mängib kõigest numbritega. "Numbritega opereerides suudavadki nad seda tõestada, et nad ei tule rahaga välja," märkis Luik.