ETV eelarve on sel aastal 98 miljonit ja ER-il 74 miljonit krooni. Ühisprojektidest saavad mõlemad ringhäälingud kolm miljonit krooni, ütles ringhäälingunõukogu (RHN) esimees Tiit Sinissaar BNS-ile.

Ühisprojektide finantseerimise eesmärk on Sinissaare sõnul stimuleerida ETV ja ER-i koostööd. “Esmaspäeval oli näiteks jutuks Brüsseli ühispunkti loomine,” ütles ta.

Sinissaare sõnul ootas Eesti Raadio suuremat riigi toetust, seda eelkõige investeeringute tõttu. “ETV-l on rahapuudus jätkuvalt kohutavalt suur, pika perspektiiviga suured võlad on veel üleval ja televisiooni aasta saab olema väga pingeline,” ütles RHN-i esimees.

ETV pole seni suutnud oma planeeritavat eelarvet lahti kirjutada ning seetõttu on veel vara öelda, millal RHN selle kinnitab, sõnas Sinissaar. Eesti Raadio eelarve loodab RHN kinnitada oma järgmisel istungil 19. jaanuaril.

RHN-i liikme Peeter Kreitzbergi sõnul on tahetakse eelarved teha raadio ja televisiooni seadusega ette nähtud funktsioonidele vastavaks ja võimalikult läbinähtavaks.

ETV juhatuse esimees Aare Urm on öelnud, et ainuüksi võlgade tagasimaksmiseks, telepildi edastamiseks ringhäälingu saatekeskuse saatjavõrgu kaudu ning reorganiseerimiseks kulub ETV-l sel aastal 50 miljonit krooni.