Eesti Televisiooni tehnika- ja tootmisjuht Aimar Prous vähendas hiljaaegu oma käskkirjaga mitmekordselt maakorrespondentidele eraldatava bensiini kogust.

Kui varem võisid Virumaa korrespondent Ago Gashkov ja Valgamaa korrespondent Ragnar Kond kasutada kuus ligi 600 liitrit bensiini, siis 1. juulist on see kogus kirjas kvartali jaoks. ETV Pärnu ja Saaremaa korrespondendipunktid saavad kasutada vastavalt 420 ja 480 liitrit kvartalis.

Ago Gashkov, kes teeb Aktuaalse Kaamera ja Viru Regi programmi jaoks lugusid piirkonnas Valgejõest Narvani oli käskkirjast kuuldes sügavalt nördinud. Tema sõnul tähendab uus bensiinilimiit seda, et ta hakkab kvartalis kuu aega töötama ja kaks kuud puhkama, sest enamat arusaamatu kokkuhoiurezhiim ei võimalda. Kuus sõidab Gashkov Virumaa teedel läbi ligi 6000 kilomeetrit.

Väljaspool Eestit puhkav Ragnar Kond käskkirja kommenteerida ei saanud. Küll aga on Eesti Päevalehel andmeid, et Aktuaalse Kaamera toimetuses tekitasid uued bensiinilimiidid paksu pahandust.

Puhkusel viibiv ETV tehnika- ja tootmisjuht Aimar Prous väitis, et uued limiidid on tõesti mõneti laest võetud, aga neid korrigeeritakse vastavalt tegelikule läbisõidule. "Kui aga ühe telelõigu tegemiseks sõidetakse maha 200 kilomeetrit, on see veidi liiast," nentis ta.

Prous lisas, et piiratud on ka ETV peadirektori Hagi Sheini bensiinilimiiti, sest ETV kulutused transpordile on liiga suured. Sheinil on lubatud kvartalis kulutada 420 liitrit bensiini.

REIN SIKK