PricewaterhouseCoopers teatas, et eu-lõpuga domeeninimede registreerimise taotlusi veel vastu ei võeta, kuid taotlemise reeglid on kinnitatud ning nendega saab tutvuda EUR
id
kodulehel
ning PricewaterhouseCoopersi kodulehel
.

Euroopa komisjoni poolt määratud mittetulunduslik organisatsioon EURid valis PricewaterhouseCoopersi (PwC) välja töötama .eu domeeninimede registreerimise reegleid ja protseduure ning kontrollima ja kinnitama registreerimistaotlusi. PricewaterhouseCoopers Advisors vanemkonsultant Rando Rannus kommenteeris hetkeolukorda järgmiselt: ?.eu-lõpuga domeeninimede taotlusi saab tõenäoliselt hakata esitama aasta neljandas kvartalis. Kuigi taotluste vastuvõtmiseni on veel aega, võiksid avalik-õiguslikud isikud ning kaubamärkide ja firmanimede omanikud juba mõelda, kas nad soovivad uut domeeninime ning tutvuda taotlemise reeglitega?.

Rannus selgitas, et eu-lõpuga domeeninime avaldused tuleb esitada akrediteeritud .eu registraatorile aadressil, mis avaldatakse EURid kodulehel www.eurid.org. Esialgsele avaldusele ei ole vaja lisada dokumente selle kohta, kas taotlejal on õigus eu-lõpuga domeeninime saada. Avaldusele saadetakse vastus, milles on ära toodud, milliseid dokumente on vaja esitada. Esitatud dokumente ning taotleja õigust eu-lõpuga domeeninime saada kontrollib PricewaterhouseCoopers.