“Inimesed saavad aru Eesti euroga liitumise väljavaatest ning sellest, et tunneli lõpus on tugev valgus,” kommenteeris Eesti aktsiate tõusu Trigon Capitali juht Joakim Helenius Bloombergile, vahendab Äripäev.

Ka Äripäevale börsil toimuva kohta kommentaare jaganud spetsialistid ja investorid kinnitasid justkui ühest suust, et aktsiaralli taga on üha enam kindlust süstivad uudised nii euro tulekust kui ka masu põhja ületamisest, samuti majanduse parem väljavaade ja hoiuseintresside üha madalamad numbrid.

“Sellist laiaulatuslikku tõusu saab põhjendada ainult sellega, et investorid panustavad makrole ja seega on mõned head uudised juba sisse arvestatud,” rääkis Swedbanki maakleriosakonna juht Andres Suimets. “Raha ootas hoiustel piisavalt kaua ning viimase aja väga optimistlikud sõnavõtud või vähemalt optimistlike sõnavõttude agar kajastus meedias on avaldanud oma mõju ning pannud raha aktsiatesse liikuma.”

Väikeinvestoritele soovitas Suimets turuga kaasa minna, sest viimased aastad on näidanud, et kui jääda ootama soodsamaid ostu- või müügikohti, peab kas väga kaua ootama või jäädakse üldsegi ilma. Samas toonitas ta, et selline pilt, kus on ainult tõusvad aktsiad, peaks panema järele mõtlema, kuna börsiettevõtted on väga erinevas olukorras.