Euroapotheca gruppi kuuluv Euroapteek OÜ viis kolmapäeval lõpule Yliopiston Apteekki OY-ga sõlmitud ostutehingu 13 Ülikooli Apteegi omandamiseks. Täiendavalt jätkab Euroapteek frantsiisiteenuse pakkumist 11 Ülikooli Apteegi kaubamärki kasutavale apteegile.

"Ülikooli Apteegi võrgustiku omandamine on osa Euroapotheca grupi strateegiast Põhjala ning Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel," ütles Euroapteek OÜ juhatuse esimees Inna Mets. "Pärast tehingu lõpuleviimist kuulub Euroapteegi võrgustikku Eestis 54 apteeki. Neile lisandub 19 frantsiisilepingu alusel tegutsevat apteeki."

Inna Metsa sõnul alustab Euroapteek nüüd kahe ettevõtte äritegevuste ja struktuuride integreerimisprotsessiga. "Meie järgmine samm on kahe võrgustiku tugevuste liitmine - ja siin on kõige suuremaks tugevuseks meie inimesed, kes kõik jätkavad nüüd ühe meeskonnana," rõhutas ta.

"Kahe teineteist Eesti turul ideaalselt täiendava võrgustiku integreerimise tulemusel loome Euroapteegist ühiselt Eesti turul juhtivate hulka kuuluva apteegiketi," lisas Inna Mets.

Integreerimisprotsess viiakse lõpule tänavuse aasta teises pooles. Esimeste sammudena alustavad apteegiketid ühiste kliendikampaaniatega juba kevadel; praegused Ülikooli Apteegid võtavad Euroapteegi kaubamärgi kasutusele järk-järgult tänavu maist augustini.

"Meie klientideni jõuavad laienenud võrgustiku eelised juba eeloleval kevadel - pakume suuremat valikut tervise- ja ilutooteid, laieneb apteegiformaatide valik. Teeme seda kõike eesmärgiga olla parimat teenusekvaliteeti pakkuv apteegikett Eestis ning seda alates augustist ühiselt Euroapteegina," lausus ta. "Kindlasti teavitame jooksvalt ka kliente eesootavatest muudatustest, sh lojaalsusprogrammiga seonduvalt."

Euroapteegi võrgustiku laienemine Eestis on osa Euroapotheca grupi pikaajalisest strateegiast, mis seab eesmärgiks kujuneda juhtivaks apteegiketiks Põhjala ning Kesk- ja Ida-Euroopa regioonides. Grupi võrgustikku kuulub hetkel kokku 667 apteeki Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Poolas ja Ukrainas.

"Oleme väga innustunud sellest, et oleme väga lühikese ajaga ellu viinud kaks paralleelset grupi arengusse panustavat projekti nii Eestis kui Rootsis. Meie äritegevuse maht kahekordistus, tugevdasime oma turupositsiooni grupi jaoks väga olulisel Baltikumi turul ning alustasime äritegevusega Skandinaavias. Nende tehingute valguses oleme jätkuvalt avatud võimalustele tugevdamaks oma positsiooni nii Põhjalas kui ka Kesk- ja Ida-Euroopas," ütles Euroapotheca juhatuse esimees Raimonda Kižienė.

Kolmapäeval astusid ametisse ka Yliopiston Apteekki OÜ ja hulgimüügifirma Medapta OÜ uued juhatuse liikmed. Yliopiston Apteekki OÜ juhatusse kuuluvad Inna Mets (esimees), Helis Selge ja Margit Viilmaa. Medapta OÜ juhatuse liikmed on Inna Mets (esimees) ja Santa Tohver.