“Seekordne käik on järelkaja eelmise aasta kevadel toimunud suurele kahenädalasele missioonile, et uurida, mis meil vahepeal on toimunud,” rääkis veterinaar- ja toiduameti peadirektori kohusetäitja Ago Pärtel BNS-ile.

Viis päeva kestva visiidi käigus kontrollivad neli inspektorit toidukäitlusettevõtete nõuetele vastavusse viimise arengut, samuti loomataudide ennetamise ja tõrjemeetmete nõuetekohasust. Vaadatakse üle valdkonda reguleeriv seadusandlus ja järelevalve korraldus, käiakse ka põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametis, veterinaar- ja toidulaboratooriumis, piima- ja lihaettevõtetes ning farmides.

Millistesse ettevõtetesse on kavas minna, pole Pärteli sõnul veel selge. “Kindlasti on neil soov käia erineva võimsusega punast liha käitlevates firmades ning piimatööstustes, samuti veise-, sea- ja lambafarmides,” ütles ta.

Pärtel lisas, et inspektoritel on kavas üle kontrollida ka kohalikud järelevalveasutused, nende järelevalvekorraldus ja dokumentatsioon ning ametkondade omavaheline suhtlus.