Tegemist on esimese sellise koostöölepinguga lennufirma ja bussifirma vahel terves Baltikumis, teatasid ettevõtted.

Koostöölepingu kohaselt hakkavad airBaltic ja Eurolines Baltic müüma üksteise teenuseid kõikides kolmes Balti riigis Eestis, Lätis ja Leedus.

Koostöölepingu kohaselt saavad nii airBaltic kui ka Eurolines Baltic edaspidi pakkuda „sõida ja lenda” teenust, mille kohaselt reisija võib omandada Eurolines Baltic ühendusi Baltikumis Riia lennujaamani ning airBalticu lennuühendusi Riia lennujaamast edasi või vastupidi ühekorraga.

Kuigi Eurolines Baltic ja airBaltic konkureerivad mõningatel liinidel Baltikumis ja Euroopasse, usuvad mõlemad pooled, et neil on koostööst rohkem võita kui kaotada.

Hannes Saarpuu, Eurolines Baltic tegevjuht ja juhatuse esimees: „Meie pikad liinid Euroopasse on langustrendis, mida on mõjutanud ka odavlennufirmad, sealhulgas airBaltic. Nägime selliseid arenguid ette juba varem ja oleme alates eelmisest aastast keskendunud üha rohkem Baltikumi sisestele lühiliinidele, tihendades väljumisi ja investeerides uutesse bussidesse ning uude teenustasemesse Eurolines Lux Express.”

„Näiteks Tallinnast Riiga ja tagasi sõidame 8 korda päevas, airBaltic sõidab 6 korda päevas. Sellele vaatamata veame mõlemad kokku hinnanguliselt 7-8% kogu reisijate voost Tallinna ja Riia vahel. See statistika näitab, et meil mõlemal on palju kasvupotentsiaali autoga reisijate segmendis. Lux Express Tallinn-Riia liinil on umbes sama kiire ühendus kui autoga sõites, kuid roolis viibimise asemel võib Lux Expressiga sõites kasutada internetti, lugeda ajalehti või niisama lõõgastuda. Meie edu sõltub sellest, kui paljudele autojuhtidele suudame selgeks teha, et Lux Expressi teenus võib olla parem ja aegasäästvam,” ütles Saarpuu.

Eurolines Baltic on suurim bussioperaator Baltikumis, opereerides sagedasi igapäevaseid väljumisi Riiga ja sealhulgas Riia lennujaama Tallinnast, Tartust, Narvast ja teistest linnadest Eestis.