Paldiskisse kavandatav üleeuroopaline telekanal võib vajalike litsentside saamata jäämise korral Eestist ära kolida.

"Viimane aeg litsentside saamiseks oleks augusti keskpaik," ütles Paldiski TV ligi 345 miljoni kroonise projekti direktor Jan Konijnenberg Eesti Päevalehele. Kui selleks ajaks litsentse ei saa, läheme projektiga mõnda teise, Eestiga sarnasesse kohta, lisas projekti initsiaator Marco Del Curto, täpsustamata, kuhu minna kavatsetakse.

Curto sõnul jääks projekti luhtumisel Eestil saamata potentsiaalselt suurima maksumaksja makstavad maksud. Samuti tuleks Paldiskil leida endisele nõukogude sõjaväebaasile (nn Pentagon) uus erastaja ja eestlastele jääks loomata 200-300 uut töökohta.

Peaminister Mart Siiman on aga öelnud, et Paldiski teleprojekti tuleks suhtuda ettevaatlikult. "Peaminister tegi mulle märkuse, et linnapea ei peaks nii aktiivselt projektiga tegelema," ütles Paldiski linnapea Jaan Mölder. Samas pole riigil muid ideid Paldiski suhtes, lisas ta.

"Riigikogu ja kultuurikomisjoni liige Endel Lippmaa on väitnud, et projektiga võib Eesti riik osutuda õhumüüjaid ahvatlevaks lollidemaaks," ütles Mölder. Samas näeme, mis olukorras Paldiski on, lisas ta. "Olen seisukohal, et Paldiski linn on sellest investeeringust igati huvitatud," ütles Mölder.

Ka pole rahandusministeerium projekti korraldajatele väljastanud loteriide korraldamise litsentsi ja Elekterside Inspektsioon ei ole projekti käsutusse andnud ühtegi raadiosagedust.

"ülekannete tegemise luba meil pole, sest enne seda peame täpselt teadma, mis sagedused meile eraldatakse," ütles Konijnenberg.

Paldiski TV projekt on praegu kolmeetapilise programmi esimeses etapis. Selle sisu on äriplaani väljatöötamine, Paldiski "Pentagoni" hoone erastamine jms. tööd. Rahaliselt oleks etapi maht 1-2 miljonit eküüd (15,6-31,2 miljonit krooni), millest 20-30 protsenti on juba kasutatud.

Teises, 20 miljoni eküü suuruses (312 miljonit krooni) etapis tehtaks erastatud hoones ehitustöid, installeeritakse tehnika, sõlmitakse tarnijatega programmide suhtes lepingud jne.

Paldiskist eetrisse antav programm hõlmaks meelelahutussaateid ja interaktiivseid, telefoni abil mängitavaid mänge. "Programm kestaks esialgu keskpäevast keskööni ja neli korda päevas toimuksid interaktiivsed mängud," ütles projekti programmidirektor Marti Sullivan. "Mängud oleks täielik paradiis lastele," lisas ta, osutades sihtgrupile, 13-18-aastastele. Kindlasti ei edasta me vägivalda ja pornograafiat, lubas Sullivan.

AARE REIVART