„Kui räägime suurtest kodumasinatest nagu külmikud, integreeritav kodutehnika ja pesumasinad, siis võib öelda, et see valdkond on tagasi tõmmanud,“ rääkis Päevaleht Online’ile Euronicsi poode haldava Sandmani Grupi peadirektor Martin Pedai.

„Kui kinnisvarabuum oli kõrgpunktis, siis ostsid uutesse kohtadesse elama läinud inimesed oma laenulimiitidega uue tehnika ka sisse. Praeguseks võib käibelangus selles sektoris olla neljandiku ringis,“ lisas ta.

„Müügikäibe kasvu võrreldes möödunud aastaga praegu enam ei ole. Mõned poed suudavad müüa samas palju kui möödunud aastal, mõned aga mitte. Siiski on paar kauplust suutnud müüa isegi rohkem kui mullu,“ rääkis Pedai.

Pedai sõnul mängib praeguse olukorra juures olulist rolli ka see, et aasta jooksul on teatud toodetel hinnapunktid langenud 30-40 protsenti. Eelkõige on seda tunda LCD- ning plasmatoodete juures ehk tele-, IT- ning fototehnikas.

„Samas näiteks nn. valge kodutehnika nagu näiteks külmkapid ja pesumasinad juures on hinnad jäänud samaks või pisut isegi kasvanud, kuna suurenenud on nende masinate tootmis- kui ka transpordikulud,“ lisas ta.

Pedai kinnitusel praegu inimesed ikkagi külastavad kauplusi ning kui keegi juba elektroonikapoodi läheb, siis on selleks ilmselt ka mingi põhjus.

„Meie jaoks tähendab see seda, et peame rohkem pingutama. Käesoleval aastal oleme teenindusse ja müügimeeskonda rohkem investeeriunud – et müüjad oleksid professionaalsemad ja efektiivsemad,“ lisas Pedai.