„Täna on selline seis, kus eriti keegi müügiga rahul ei ole,“ nentis Euronicsit esindava Sandman Grupi AS-i turundusdirekor Urmas Arula kaupluse sulgemist kommenteerides.

“Lasnamäele tuli ju terve suur retail park, kust tuli päris palju konkurente juurde, sest Sikupillis käis palju kliente Lasnamäelt,“ lisas Arula.

Enne sulgemist on Euronicsi Sikupilli kaupluses oodata allahindluskampaaniaid. „Meil on mõistlikum seal kaubad soodsa hinnaga ära müüa, kui et need ära pakkida ja teises kohas jälle lahti pakkida. See läheks märksa kulukamaks,“ selgitas turundusdirektor.

Seni on Euronics Eestis ainult laienenud: veel detsembris avati uus kauplus Viru keskuses. Sandman Grupi ASi turundusjuhi Kaili Nikkineni sõnul oligi Viru keskuse kauplus mõeldud asendama Sikupillis asuvat poodi. Eelmisel aastal avas Sandman Grupi AS Eestis kokku neli Euronicsi poodi.

Euronicsi, PlussMiinuse ja Mediapointi kauplusi haldab Baltimaades Sandman Grupi AS, mis on 1992. aastal loodud ja üksnes Eesti kapitalil põhinev ettevõte.

Koduelektroonika müüjatest ei ole Sandman Grupi AS mitte ainus, kellele majanduslangus on hajanud mõju avaldama. Viimati teatas seitsme poe sulgemisest K-Arvutisalongi järeltulija Klick.

Klick sulges Jõgeval ja Raplas asunud kauplused ning paar Tallinnas olnud poodi. Kauplusteketi juhatuse esimees Marko Kalve kinnitas, et sulgemise põhjuseks on majandusolud. Kalve sõnul võib Klick ähitulevikus sulgeda veel paar poodi.