„Igasugustesse edetabelitesse jõudmine on ju iseenesest positiivne,“ ütles Tallinna Kaubamaja ASi (440. koht) juhatuse esimees Raul Puusepp. Ta märkis, et Eesti ettevõtetele ja ärikeskkonnale on positiivne hinnang ja tubli tulemus, kui TOPis olevate ettevõtete arv on suurenenud. „Kuigi 2009. aasta Tallinna Kaubamaja tulemused ju väga head ei olnud, siis olusid arvestades olime päris tublid,“ rõhutas Puusepp Äripäevale.

Deloitte'i Kesk-Euroopa top 500 raport väidab 2010. aasta esimese kvartali majandusnäitajatele tuginedes, et järkjärguline majanduse taastumine on juba käimas, mida näitab ka laialt levinud ettevõtete käibe tõus võrreldes eelmise aastaga.

Deloitte teatab oma pingerea koostamise põhjal, et üldine pilt regioonist jätkuvalt ebakindlust. Regiooni 500 suurima ettevõtte käibed langesid ühe aastaga kuni 21%. Aga on ka erandeid, näiteks juhtiv naftaettevõte PKN Orlen Poolast muutis radikaalselt oma puhastulu positsiooni 2008. aasta 324 miljoni euro suurusest kahjumist 280 miljoni euro suuruse kasumini. Samamoodi suutis Poola pank PKO BP tõsta oma aktsiate väärtust 18 protsenti (eurodes) ning võtta sektoris liidrikoht, samal ajal kui konkurendid kogesid kas vähest tõusu või mõningatel juhtudel ka otsest langust.

Tallink on 194., Eesti Energia 244., Baltic International Trading 290., Transtrade 312., Tallinna Kaubamaja 440. ja Rimi Eesti Food 497. kohal.