Langus võrreldes möödunud aasta maikuuga oli koguni 5,9 protsenti. Uusi autosid müüdi 1 042 742, mis on väikseim registreeritud maikuu müük alates 1993. aasta maist, vahendas AMTEL.

Euroopa peamistel turgudel olid suuremad langejad Prantsusmaa ja Saksamaa, kukkumine vastavalt 10,4 ja 9,9 protsenti. Suurriikidest ainsana näitab jätkuvalt positiivseid numbreid Suurbritannia, kus mais registreeriti 11 protsenti rohkem uusi autosid kui mullu.

Aasta esimese viie kuu uute autode müük langes Euroopas möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 6,8 protsenti. Ka selles statistikas püsib enamikes suurtes riikides langustrend. Kui mais näitasid tõusvaid numbreid mitmed väikeriigid eesotsas Eestiga, siis viie kuu võrdluses näitab autoturg kasvutrendi lisaks Suurbritanniale ja Eestile vaid Belgias, Taanis ja Norras.

Autotootjate seast on Volkswagen Grupp jätkuvalt võimas turuliider, aga nendegi müük tegi kuude võrdluses läbi languse, nagu ka teiste suuremate korporatsioonide Fiati, PSA, Renault, GM, Toyota, BMW ja Daimler automüügid. Vaid mõned Euroopa turul marginaalsemad tootjad jäid maikuus plusspoolele.

„Euroopa autoturg on paraku oodatult madal ning 2013. aastal olulist positiivset muutust ette näha on raske,“ kommenteeris Moller Auto Tallinn juhatuse liige Keijo Kaasik. „Seevastu näitavad teised maailma turud stabiilsemat seisu. See omakorda seab paremasse olukorda tootjad, kelle äriline edu ja tootmismahtude planeerimine ei ole tugevas sõltuvuses Euroopast.“