Tallinna börsi indeks on punases natuke üle kolme protsendi, Riia börsi indeks ligi viis protsenti ja Vilniuse börsi indeks üle 4,6 protsendi, vahendab YLE Uutiset.

Kõige rohkem on Euroopa suurimatest börssidest punases Frankfurdi börss Saksamaal, mis on täna langenud enam kui kaks protsenti.

Tund pärast avanemist oli Helsingi börsi üldindeks langenud 2,8 protsenti. Esmaspäeval oli börsilangus olnud 5,32 protsenti.

Tokio börsi indeks Nikkei lõpetas teisipäevase kauplemise 5,65 protsenti madalamal võrreldes esmaspäevaga.

Turgudel oodatakse õhtut, et näha Ameerika Ühendriikide aktsiaturgude reaktsiooni ülemaailmsele kursilangusele. Eile olid New Yorgi turud suletud.

Nikkei indeks kukkus languse tõttu alla 13 000 punkti taset esimest korda enam kui kahe aasta jooksul.

Hiina Shanghai börsi indeks lõpetas kauplemise eilsega võrreldes 7,2 protsenti miinuses.

Indias katkestati aktsiatega kauplemine, kui Mumbai börsi kurss oli langenud vahetult börsi avamise järel ligi 10 protsenti. Ka Hongkongis on hommikul olnud suur börsilangus, peaaegu kaheksa protsenti. Austraalias lõppes teisipäeval kauplemispäev 7,1 protsenti punases. Lõuna-Korea aktsiaturg kukkus 4,4 protsenti.

Esmaspäeval kukkusid börsikursid järsult üle maailma. Londonis oli langus suurim pärast 2001. aasta septembris toimunud terrorirünnakuid. Helsingi börsil langesid kursid umbes 5,3 protsenti.

Languse taga on mure Ameerika Ühendriikide eluasemeturu pärast ja kartus, et riigis tekib majanduskriis. Eurorühma esimees, Luxemburgi rahandusminister Jean-Claude Juncker ütles eile, et USA majanduslanguse võimalust ei saa enam välistada.

Ka toornafta maailmaturuhinnad on langenud koos börsikurssidega. Naftainvestorid kardavad, et seoses USA nõrkade majandusväljavaadetega võib väheneda energia tarbimine.