„Kõigil eurorahatähtedel alates viieeurostest kuni viiesajasteni on täpselt sama vastupanuvõime mehaanilistele vigastustele ja nad määrduvad kasutamisel täpselt ühepalju,” teatas Euroopa Keskpanga pressiteenistus Eesti Päevalehe järelepärimise peale.

Pank rõhutas, et pidevalt täiustatav arvutipõhine trükkimine ja range kontroll kindlustavad eurorahatähtede kindla kvaliteedi. Kõik rahatähed trükitakse sama tüüpi rahapaberile.

Samal ajal möönis panga pressiteenistus, et viieeurosed võivad määrduda ja kuluda kiiremini kui suurema nominaaliga rahatähed, kuid mitte oma kvaliteedi tõttu, vaid seepärast, et neid kasutatakse rohkem. „Seega käib viieeurone läbi enamatest kätest, enne kui jõuab tagasi panka,” mainis pressiteenistus.

Lisaks kinnitas sularahaautomaate tootva firma Wincor Nixdorf pressiesindaja Ulrich Nolte, et nende sularahaautomaatidel pole olnud mingeid probleeme viieeuroste töötlemisel.

Pahameel viieeuroste pärast tekkis sellest, et Eesti Pank koos kommertspankade esindajatega otsustas neid eurole ülemineku järgsel kahel nädalal automaatides mitte kasutada.