Värske prognoosi kohaselt peaks sisemajanduse kogutoodangu (SKT) reaalkasv tänavu ELis olema 1,8% ja euroalal 1,5%, mis on vastavalt 0,1 ja 0,2 protsendipunkti rohkem, kui prognoositi kolm kuud varem.

Eesti eeldatav majanduskasv peaks komisjoni hinnangul vaatamata piirkonna pingelisele olukorrale olema 2015. aastal 2,3% ning kerkima 2016. aastal 2,9%-ni.

Eesti majanduskasvu toetab aktiivne eratarbimine, mida soodustavad madal inflatsioon ja palgakasv. Prognooside kohaselt peaks tasapisi kasvama ka eksport ja investeeringud. Vaatamata sellele, et impordi kasv ületab ekspordi kasvu, on väliskaubandusbilanss suhteliselt heas tasakaalus.

Tööjõuprobleemid suurenevad, sest Eesti tööealine elanikkond kahaneb madala sündivuse ja väljarände tõttu. Eelduste kohaselt peaksid sellised suundumused vähendama tööpuuduse 2016. aastaks 6%-le võrreldes 2013. aasta 8,6%-ga ja avaldama survet palkade tõusuks.

Euroopa SKT kasvu soodustab kõige enam sisetarbimine, kusjuures eratarbimine peaks suurenema sel aastal ja investeeringud järgmisel aastal.
Kevadise majandusprognoosi kohaselt toetavad soodsad majandustingimused ELi majanduse tsüklilist elavnemist. Majandusele annavad hoogu suhteliselt madalad naftahinnad, püsiv ülemaailmne majanduskasv, euro odavnemine ja ELi majanduspoliitika.

„Sel kevadel tunneb Euroopa majandus end üle mitme aasta taas paremini. Sellele on aidanud kaasa nii välistegurid kui ka poliitikameetmed, mis on hakanud vilja kandma,” lausus majandus- ja rahandusküsimuste ning maksunduse ja tolli volinik Pierre Moscovici.